2023 E-Devlet Onaylı Diş Hekimi Asistanlığı Eğitimi Sertifikası

E-Devlet Onaylı Diş Hekimi Asistanlığı Eğitimi Sertifikası

E-Devlet onaylı diş hekimi asistanlığı eğitimi sertifika programı, diş sağlığı konusunda yer alan doktorlara yardımcı olmak amacıyla asistanlık faaliyetlerinde bulunmak isteyen kişilerine yönelik bir programdır. Program dahilinde, diş sağlığına yönelik temel bilgilere yanında asistanların yapması ve sahip olması gereken birçok süreç yer almaktadır. Bu süreçler içerisinde var olacak kişilere, diş hekimlerinin tercih edebilecekleri asistan profilleri bilgisi aşılanmaktadır. Ek olarak ilgili eğitim programının getirileri, program sonucu elde edilen kazanımları ve erişim sağlanan sertifikası ile çeşitli iş imkanları sağlanmaktadır. İş imkanları içerisinde yer almayı kolaylaştırması ile de üniversiteden E-Devlet onaylı diş hekimi asistanlığı eğitiminin temel hedeflerinden birisi gerçekleşmiş olmaktadır.

Eğitimin İçeriği

Verilecek eğitim, içerik olarak diş hekimi asistanlığı noktasında yer alan; temel aletler bilgisi, diş hekimi asistanlığı içerisindeki malzeme hazırlık süreci bilgisi, muayenehane içi işleyiş bilgisi, diş tedavisinde kullanılan aletlerin sterilizasyon işlemleri bilgisi ve diş tedavisinde yer alan radyoloji bilgisi gibi eğitim içerikleri bulunmaktadır.

Temel Aletler Bilgisi

Diş hekimi asistanlığı eğitimi içerisinde yer alan temel alet bilgisi, diş tedavilerinin uygulanması noktasında asistanlık faaliyetlerinin yürütülmesini sağlamaktadır. Bu faaliyetlerin ilk olarak gerekli alet ve malzeme bilgisini içeriyor olması, temel alet bilgisi içeriğinin önemli bir yapıda yer almasını sağlamaktadır.

Diş Hekimi Asistanlığı İçerisindeki Malzeme Hazırlık Süreci Bilgisi

Diş hekimi asistanlığı içerisinde, gerekli tedavi süreçlerine başlamak ve doğru bir şekilde uygulamak adına malzeme hazırlık süreci bilgisinin öğrenilmesi önem arz etmektedir. Bu hazırlık süreci, kanal tedavisi veya diş dolgusu işlemleri gibi tedavi uygulamalarında yer alan malzeme hazırlık sürecinin bilinmesi gerekmektedir.

Muayenehane İçi İşleyiş Bilgisi

Diş muayenehanesi içerisinde yer alan işlemler; kayıt, randevu talebi, randevusu takibi yapılması ve randevu kabulü gibi işlemler, diş hekimi asistanlığı görevleri içerisinde yer alır. Bu işlemlerin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi ile ön işlemler ve muayenehane içi işleyiş unsurlarına dikkat edilmiş olur.

Diş Hekimi Asistanlığı İçerisindeki Malzeme Hazırlık Süreci Bilgisi

Diş tedavilerinin aksamaması, sorunsuz bir şekilde devam etmesi ve herhangi bir tehlike unsurunun ortaya çıkmaması gibi faktörler ışığında, malzeme hazırlık süreci bilgisi eğitimi verilmektedir. Program dahilinde yer alan kişiler, bu hazırlık süreci eğitimini aldıktan sonra diş tedavisi içerisinde yer alan temel malzeme hazırlık süreci bilgisine sahip olmakta ve asistanlık konusunda yetkinlik kazanmaktadırlar.

Diş tedavisinde kullanılan aletlerin sterilizasyon işlemleri bilgisi

Diş tedavisi içerisinde yer alan tedavi unsurlarının tamamlanması, kullanılan aletlerin sterilizasyonu faktörünü de beraberinde getirmektedir. Bu aletlerin nasıl temizleneceği bir steril bir hale getirileceği bilgisi de verilecek olan eğitimin bir içeriği halinde yer almaktadır.

Diş Tedavisinde Yer Alan Radyoloji Bilgisi

Diş problemlerinin saptanması ve bu problemlere üretilen uygulamalı çözümler, çeşitli radyolojik bilgilerin de bilinmesini gerektirmektedir. X ışınları gibi görüntülüme metotlarını içeren radyoloji terimi, diş tedavileri içerisinde de kullanılan yöntemlere konu olmaktadır. Bu yöntemleri içeren radyolojik bilgiler de diş hekimi asistanlığı eğitimi içerisinde yer almaktadır.

Eğitimin Avantajları

E-Devlet Onaylı Diş Hekimi Asistanlığı Eğitimi Sertifikası içerisinde yer alan eğitimler sonucu, Birçok avantajlar ortaya çıkmaktadır. Program dahilinde yer alan kişiler, temel diş tedavisini içeren yardımcı ögelere sahip olma avantajını sağlar. Bu avantaja ek olarak diş hekimi asistanlığı noktasında ilerlemek ve gelişmiş diş sağlığı ve tedavi merkezlerinde yer almak isteyen kişiler için de çeşitli avantajlar doğurmaktadır. Var olan bu avantajlara ek olarak diğer avantajlar ise şu şekildedir;

♦ Diş tedavisi alanında asistanlık hizmeti verecek olan kişilerin sektör içerisindeki bilgi düzeyinin artması,

♦ Gelişmiş bir diş hekimi asistanlığı hizmetine sahip olma durumunun sertifika ile belirlenmesi,

♦ Çeşitli iş imkanlarına erişim sağlama kolaylığı.

Eğitimler Sonucunda Var Olan İş İmkanları

Üniversiteden E-Devlet onaylı diş hekimi asistanlığı sertifikası, diş sağlığı sektöründe çeşitli iş imkanları yaratmaktadır. Hastane ve kliniklerde yer alan diş tedavi bölümlerinde çalışma fırsatı, var olan iş imkanları arasında yer alır. Ek olarak çeşitli diş sağlığı merkezleri içerisinde ofis işlemleri ve asistanlık istihdamı noktasında yer alan iş imkanları da mevcut olmaktadır. Bu imkanlara ulaşma konusunda yer alan tüm niteliklerin kazanılması da verilen eğitimler sonucu meydana gelerek bir diğer avantaj durumunu ortaya çıkarmaktadır.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?