2023 E-Devlet Onaylı NLP Eğitimi Sertifikası Yorum bırak

E-Devlet Onaylı NLP Eğitimi Sertifikası

E-Devlet onaylı NLP eğitimi sertifika programı dahilinde, birçok içerik hizmetleri yer almaktadır. Bu hizmetler, nörolojik konular hakkında verilen eğitimleri kapsar. Bu noktada var olan NLP eğitimleri, nörolojik linguistik programının kısa hali olarak yer alır. Üniversiteden onaylı sertifika özelliğini taşıyan ilgili eğitim programı; nöro-linguistik açıdan gelişim gösterme, günlük hayatın birçok alanında yer alma ve uygulama noktalarına yönelik eğitimler vermektedir.

NLP Nedir?

Nörolojik linguistik programlama (NLP), psikolojik terapi unsurları içerisinde yer alan bir sinirsel ve dil bilimsel bir anlayıştır. İnsanlar içerisinde bulunan sinirsel yapının dil ve iletişim ögelerle olan ilişkisi, bazı nörolojik ve dil iletişimi anlamına gelen linguistik faktörlerle tedavi aşamalarını ortaya çıkarmaktadır.

Eğitimde Yer Alabilecek Kişiler

Nöro psikoloji, kişisel gelişim, sinir bilimi ve dil süreçleri ile alakalı bilgi sahibi olmak isteyen kişiler ve ilgili alanlarda mesleki unsurlarda yer almak isteyen tüm bireyler katılım gösterebilmektedir.

Eğitimin İçeriği

Üniversiteden E-Devlet onaylı NLP eğitimi, online olarak verilen ve temel düzeyde sinir dili programlama üzerine yer alan içeriklere sahiptir. Bu içerikler dahilinde; iş yaşamı, eğitim hayatı ve günlük işlerde sinir biliminin kullanım alanlarına yönelik eğitimler söz konusu olmaktadır. Ayrıca
nöro-linguistik açılarda yer alan çeşitli tedavi yöntemleri ve stratejik modellemeler eğitimleri de mevcut olmaktadır. Bu eğitim içeriklerine ek olarak diğer eğitim içerikleri;

Metodolojik yaklaşımlı nöro-linguistik programlama eğitimi,

Sinestezi (zihinde canlandırma yöntemi) eğitimi,

Metafor yöntemli tedavi süreçleri eğitimi,

Duyu organlarının işlevselliğinin arttırılmasına yönelik eğitimler

gibi içeriklerdir.

NLP’nin Kullanım Alanları

Verilen eğitimler sonucu kazanılan bir nitelik olan NLP teknikleri, birçok farklı kategorilerde kullanım alanı bulmaktadır. Bu alanlar, insan ilişkilerinin olduğu çok çeşitli konu ve mekanlarda yer almaktadır. Eğitim, iş ve kişisel gelişim alanlarında kullanılan NLP eğitimleri; Eğitim mekanizmalı NLP teknikleri, iş merkezli NLP teknikleri ve kişisel gelişim odaklı NLP teknikleri olmak üzere çeşitli kategorilere ayrılmıştır.

Eğitim Mekanizmalı NLP Teknikleri

Eğitim alanında yer alan hafıza, beceri, öğrenme ve geliştirme gibi başlıklar altında NLP teknikleri uygulanmaktadır. Eğitim faktörünün her konuyu kapsayan şekilde yer alan bir alan olması, bu alandaki NLP eğitimlerinin önemi yansıtmaktadır. Özellikle çeşitli eğitim içerikli bulguların, yöntemlerin ve faaliyetlerin bilinmesi ve uygulanması noktasında da eğitimsel mekanizmalı bir NLP teknikleri anlayışı ile hareket edilmelidir.

İş Merkezli NLP Teknikleri

Program dahilinde yer alan kişilerin öncelik verdikleri iş imkanlarına ulaşma düşüncesi, NLP eğitimlerinin iş merkezli bir yapıda çeşitli teknikleri içermesini ortaya çıkarmaktadır. Bu teknikler içerisinde bilinen ve içerisinde yer alınan süreçler, NLP eğitimlerinin iş merkezli olarak içeriklere sahip olması ve eğitimler sonucu iş fırsatlarına ulaşım kolaylığı sağlaması sonucunu meydana getirmektedir.

Kişisel Gelişim Odaklı NLP Eğitimleri

İş ve eğitim temelli eğitim süreçlerinin yanında kişisel gelişim odaklı eğitimler de veren NLP eğitimi programı, kişilerin kendi istek ve ihtiyaçlarına yönelik yer alan unsurlarda çeşitli çözümler üretmesine katkı sağlar. Bu çözümler, sağ ve sol beyni kullanma becerisi ve çeşitli düşünce kalıplarını öğrenme gibi eğitimler içerisinde yer alır. Algısal olarak düşünme ve fikir üretme gibi faktörler de kişisel gelişim odaklı NLP eğitimleri içerisinde bulunmaktadır. Ek olarak verilen eğitimlerde, kişisel gelişim alanında yaratıcı öğrenme becerisi unsuru da yer almaktadır.

Eğitim Sonucu Elde Edilecek Kazanımlar

Program dahilinde yer alan kişiler, ilgili eğitim süreçlerini gerçekleştirmesi ile çeşitli yetkinlere sahip olmaktadır. Bu yetkinler, programın önemli getirileri olarak yer almaktadır. Bu getirilerin elde edilen birer kazanım olma noktasında; kişilerin kendine duyduğu güvenin artması, kişinin sahip olduğu farkındalık ve çözüm odaklı yaklaşımları içeren potansiyel gücünü keşfetmesi, düşünce etmenleri ve beden dili arasında kurulan ilişkinin artması, çatışma unsurlarını ortadan kaldırmaya yönelik çözümler üretebilme becerisi gibi çok yönlü kazanımlar yer almaktadır. Eğitim süreçlerinin iyi analiz edilmesi ve içerisinde yer alan bilgilerin öğrenilmesi sonucu elde edilen bu kazanımlara ek olarak diğer kazanımlar ise şunlardır;

Durumlara ve olaylara göre davranış değiştirebilme yetisi,

Zararlı alışkanlıklardan kurtulma becerisi,

Düşünce sınırlarını kısıtlayacak fikir ve ögelerden arınma kabiliyeti,

Duygu ve düşüncelerin kişisel yetkinler içerisinde gelişim göstererek hedef odaklı bir yaklaşım niteliği kazandırması.

Sertifika Süreci

Online olarak gerçekleştirilen eğitim süreçlerinin tamamlanması ile ilgili alana yönelik sertifika verilir. Üniversiteden onaylı bir özelliğe sahip olan sertifika ile NLP eğitimlerinin çok yönlü bir yapıda ve birçok kategorilerde yer alması sebebiyle çeşitli iş imkanlarına ulaşma kolaylığı elde edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?