2023 E-Devlet Onaylı Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Sertifikası Yorum bırak

E-Devlet Onaylı Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Sertifikası

E-Devlet onaylı psikolojik danışmanlık eğitimi sertifika programı, psikolojik yönden iyileştirme tedavisinde yer alan psikolojik danışmanlık eğitimlerini içerir. Üniversiteden E-Devlet onaylı bir özellik taşıyan sertifika ile ilgili konularda uzmanlaşmak isteyen kişilere çeşitli eğitimler verilmektedir. Ayrıca kişisel olarak psikolojik danışmanlık unsurlarına sahip olmak isteyen kişiler de programdan faydalanabilmektedirler. Program dahilinde, psikoloji alanında artan farkındalık bilincinin gelişmesine katkı sağlama ve insanların psikolojik ihtiyaçlarına cevap verebilme gibi unsurları içerisinde barındıran eğitimler mevcuttur. Bu eğitimler kapsamında, klinik bir psikolog hizmeti vermek, bunaltıcı, çaresizlik ve mutsuzluk gibi faktörlere maruz kalan kişileri tedavi etmeye yönelik eğitimler almak ve birçok psikolojik rahatsızlıklara çözüm bulan bir yapıda yer almak isteyen kişilere çeşitli kurslar verilmektedir.

Programa Kimler Katılabilir?

Mesleki bir sertifika durumu içeren üniversiteden E-Devlet onaylı Psikolojik Danışmanlık Eğitimi sertifikası, psikoloji alanında uzman veya uzmanlaşmak isteyen kişiler için mevcuttur. Psikologlar ve psikolojik danışmanların yanında özel eğitim uzmanları ve aile danışmanları da bu programa katılabilirler. Ayrıca Psikiyatri uzmanları ve ruh sağlığı alanında çalışmalar yürüten uzmanlar da bu programdan yararlanabilirler. Bu uzmanlara ek olarak psikoloji lisansı 3. ve 4. sınıf öğrencileri de programa katılabilirler.

Programın Temel İçerikleri

E-Devlet onaylı Psikolojik Danışmanlık Eğitimi sertifikası, temel olarak danışmanlık hizmeti içerisinde var olması gereken konuları içerir. Rehberlik alanının birçok psikolojik süreçlere olan etkisi ile beraber rehberlik ve danışmanlık eğitimi, program dahilindeki temel bir içeriktir. Problem alanlarının keşfi ve çözümleri üretmek, diğer içerikler arasında yer alır. Ek olarak madde kullanımı ve fobiler de içerikleri oluşturan diğer konulardandır. Ruhsal duruma yönelik tetkiklerin yapılması, depresyonu önlemek ve bitirmek için uygulanması gereken tedavi yöntemleri ve bazı davranış bozukluklarına karşı üretilen çözümler de programı oluşturan temel içerikler içerisinde yer almaktadır. Bu temel içeriklere ek olarak yer alan diğer içerikler;

Psikolojik danışmanlık alanında terminolojik ifadeler eğitimleri,

Bir sorun etrafında gerçekleşen psikolojik problemlerin nedenlerini keşfetme ve çözüm üretme eğitimleri,

Bazı meditasyon süreçlerini içeren tedavi eğitimleri,

Klinik psikolojik tedavi yöntemleri eğitimleri

gibi eğitimlerdir.

Program Dahilinde olan Hizmetler

İlgili sertifika programı, birçok hizmetin kişilere ulaşmasına olanak sağlar. Bu hizmetlerin başında, kişisel ve mesleki ilerlemeye katkı gelmektedir. Psikoloji unsurunun çok yönlü olması ve hayatın her alanında aktif bir şekilde yer alması, bu katkıyı daha da önemli bir hale getirmektedir. Diğer bir hizmet bağlamında, programın içeriklerine istenilen vakitte ulaşma imkanı gelmektedir. Kişiler online bir şekilde 7/24 olarak program içeriklerinden faydalanabilir. Program dahilindeki bu temel hizmetlere ek olarak diğer hizmetler ise şu şekildedir;

Temel ve gelişmiş psikoloji terminolojisi bilgileri

Psikolojik tedavi becerisi

İnsan ilişkileri yönetimi becerisi

E-Devlet onaylı resmi bir sertifika sahibi olmak

Elde Edilen Kazanımlar

Üniversiteden E-Devlet onaylı bir yapıda yer alan sertifikaya ulaşma sürecinde, çeşitli kazanımlar elde edilmektedir. İlgili eğitim programı içerisinde yer alan eğitimler ile psikolojik danışmanlık noktasında güncel olarak yer alabilecek kazanımlar mevcut olmaktadır. Bu kazanımlar; psikoloji konusunda sakinlik ve bilgelik kazanmak, hayatın her alanında kullanılabilecek psikolojik eğitimlere ulaşmak ve psikolojik yönelim becerilerine sahip olmak gibi kazanımlar var olmaktadır.

Psikoloji Konusunda Sakinlik ve Bilgelik Kazanmak

Psikoloji alanın çok boyutlu olması, beraberinde sakinlik ve bilgelik unsurlarını getirmektedir. Bu unsurları içerisinde barındıran çeşitli kazanımlar, online olarak gerçekleştirilen eğitimler sonucu elde edilmektedir.

Hayatın Her Alanında Kullanılabilecek Psikolojik Eğitimlere Ulaşmak

Günlük yaşamda yer alan her problem, çeşitli psikolojik yöntemlerin uygulanması ile çözülmektedir. Bu çözümler, hayatın her alanında kullanabilecek birtakım eğitimler sonucu sağlanmaktadır. İlgili eğitim süreçlerinde de bu çözümlere kapsamında yer alan kazanımlar yer almaktadır.

Psikolojik Yönelim Becerilerine Sahip Olmak

Var olanlara sorunları çeşitli yönelimler dahilinde çözmek, psikolojik yönelim becerisini de ortaya çıkarmaktadır. Bu becerilere yönelik yer alan kazanımlar da üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika eğitimi içerisinde bulunmaktadır.

Sertifika Süreci

Eğitimler sonucu hak kazanılan üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika, Psikolojik danışmanlık eğitimi noktasında alınan eğitimleri, kazanılan yetkinlikleri ve sahip olan avantajları somut bir hale getirme noktasında yer alır. Ek olarak bu somut hale getirme işlemi ile birlikte ilgili alanlarda iş sahibi olmak isteyenler, hedefleri kapsamında çeşitli kolaylıklara da sahip olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?