2023 E-Devlet Onaylı Elektrik Tesisatları Pano Montörlüğü Eğitimi Sertifikası Yorum bırak

E-Devlet Onaylı Elektrik Tesisatları Pano Montörlüğü Eğitimi Sertifikası

E-Devlet onaylı elektrik tesisatları pano montörlüğü eğitimi sertifika programı, elektrik aksamlarının yerleştirilmesi ve diğer elektrik pano süreçlerini içeren bir eğitim programıdır. Bu program dahilinde, ilgili alanlardaki eğitim süreçlerine dahil olmak isteyenler, bu alanlarda çeşitli teknik bilgilere ulaşmak kişiler ve çeşitli iş imkanları içerisinde yer almak isteyen bireyler yer almaktadır. Üniversiteden E-Devlet onaylı elektrik tesisatları pano montörlüğü eğitim programı; çok çeşitli içerik havuzu, sağladığı birçok avantaj unsurları ve öncülük sağladığı iş imkanları gibi çeşitli konularda yaptığı katkılar ile kaliteli bir eğitim anlayışına sahiptir.

İçerik Havuzu

Program dahilinde yer alan içerikler, elektrik tesisatları pano montörlüğü alanında birçok konu başlıklarına sahip olarak bir içerik havuzu oluşturmaktadır. Bu içerik havuzu kapsamında bulunan konu başlıkları; eğitimin kalitesini yansıtan içerikler, eğitim süreçlerini detaylandıran içerikler, eğitimde yer alan temel elektrik bilgisi, elektrik pano ve malzeme bilgisi, elektrik projelerine uygun elektrik döşeme işlemleri bilgisi ve elektrik kontrol ve bakım bilgisi gibi başlıklardır.

Eğitimin Kalitesini Yansıtan İçerikler

İlgili eğitim programı; elektrik tesisatları pano montörlüğü alanında verdiği güncel eğitimler, eğitim süreci ve üniversiteden E-Devlet onaylı özelliğine sahip sertifikası gibi unsurlarla kalite standartlarını tamamlayan bir yapıda yer alır.

Eğitim Süreçlerini Detaylandıran İçerikler

Üniversiteden E-Devlet onaylı sertifika programı içerisinde onine olarak verilecek olan eğitim süreçleri, programa dahil olanların tercihlerine göre şekil alan zaman dilimleri içerisinde mevcut olmaktadır. Bu mevcut olma durumu ile birlikte online olarak verilen eğitimlere kolay ulaşabilme, gerekilen yerlerde eğitime mola verme ve belirlenen hızda eğitimi bitirme gibi çeşitli avantajlı eğitim süreçleri var olmaktadır.

Eğitimde Yer Alan Temel Elektrik Bilgisi

Elektriğin birçok teknolojik aksam, cihaz ve bina sistemleri içerisinde yer alması, temel bir elektrik bilgisini zorunlu kılar. Bu zorunluluk, elektrik tesisatları pano montörlüğü kapsamında da yer almaktadır. Verilecek olan eğitimlerde, bu kapsam dahilinde var olan çeşitli içerikler bulunmaktadır.

Elektrik Panosu ve Malzeme Bilgisi

Elektriğin güvenli bir şekilde bina içi noktalara ulaşması gerekmektedir. Bu güvenliği en iyi ve toplu bir şekilde sağlanmasına yönelik yer alan elektrik donanımları, elektrik panosu olarak adlandırılan bir kabin içerisinde bulunur. Akımların iletilmesi, kablo ve şalt maddelerinin yer alması ve diğer dağıtım elemanlarının bulunduğu elektrik kabinleri, çeşitli açılardan tehlike unsurlarını da içerisinde barındırmaktadır. Elektrik hizmeti, bakımı ve onarımı faaliyetlerinde bulunan kişilerin bu unsurlara dikkat etmesi zorunluluğu bakımından elektrik panosu ve malzeme bilgisine sahip olmak gerekmektedir. Verilen eğitimler dahlinde bu bilgileri içeren içerikler var olmaktadır.

Elektrik Projelerine Uygun Elektrik Döşeme İşlemleri Bilgisi

Binaların elektrik dizaynlarını içeren elektrik dağıtım projeleri, birtakım elektrik döşeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile tamamlanır. Bu konuda yer alan teknik bilgiler, bu işlemleri gerçekleştirme noktasında önem arz eden bilgiler olarak yer alır. Üniversiteden E-Devlet onaylı elektrik tesisatları pano müdürlüğü eğitimi içerisinde de bu bilgileri sahip içerik unsurları bulunmaktadır.

Elektrik Kontrol ve Bakım Bilgisi

Elektrik döşeme ve dağıtım işlemlerinin doğru bir şekilde tamamlanması, elektrik kontrol ve bakım bilgisini de ortaya çıkarmaktadır. Tamamlanan elektrik faaliyetleri, çeşitli çevresel etmenler veya yapay unsurlar neticesinde birtakım sorunlara neden olabilmektedir. Ek olarak kullanılan malzeme veya aletlerin bazı bakımlara da ihtiyaç duyması, ilgili alanlarda kontrol ve bakım bilgisini gerekli kılmaktadır. Bu gereklilik kapsamında yer alan eğitimler de program dahilinde yer almaktadır.

Avantaj Unsurları

Programın sağladığı temel avantaj unsuru, elektrik tesisatları pano montörlüğü konusunda temel yetkinlere sahip olmaktır. Bu yetkinliğe ek olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmak isteyen kişiler için üniversiteden E-Devlet onaylı özelliğine sahip sertifika ile avantajlar yaratmaktadır. Ayrıca eğitimin çok yönlü olması, birçok içeriğe sahip olması ve esnek eğitim süreçlerini içermesi de eğitimin sağladığı genel avantaj unsurları içerisinde yer almaktadır.

İş İmkanları

Hak kazanılan ve elde edilen üniversiteden E-Devlet onaylı eğitim sertifikası ile çeşitli iş imkanlarına erişim kolaylığı sağlanmaktadır. Bu kolaylık içerisinde;

Elektrik dağıtım şirketleri,

Elektrik bakım ve onarım servisleri,

Elektrik tesisatı kamu kurumları ve

Şahsi olarak elektrik hizmetleri faaliyetlerinde bulunmak

gibi iş imkanları mevcut olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?